SGK ve İş Hukuku Eğitimleri
İşletmelerinizin ihtiyaçları olduğu doğru bilgiyi zamanında, doğru ve kaliteli eğitmen kadrolarımız ile Siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten mutluluk duyarız.
SGK Eğitimleri
Sosyal Güvenlik Yasası Bilgilendirme Eğitimi
Eğitimin Amacı;
5510 Sayılı SGK Kanunu kapsamında büyüklüğü ne olursa olsun Her Kurum işyerinde Sigorta mevzuatı ile ilgili yasal İşlemlerini gerçekleştirmek zorundadır. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi hem YASAL GEREKLİLİKLER açısından hayati öneme sahiptir hem de çalışanlarla işletme yönetimi arasında sorun yaşanmaması açısından kaçınılmazdır.
Bu eğitimin amacı, katılımcılara SGK kapsamında işyerlerinde uygulamaları gereken temel personel işlemlerini nasıl gerçekleştireceklerini uygulamalı olarak aktarmaktır.
Eğitim kapsamında katılımcılarla birlikte DETAM Eğitim Merkezinde oluşturulacak sanal bir işletme bünyesinde İnsan Kaynakları İşlemlerinin uygulaması gerçekleştirilerek katılımcıların konuyu daha iyi benimsemeleri sağlanacaktır.
Eğitimin İçeriği:
- 5510 Sayılı Yasal mevzuat, ilgili Kurum Genelgeleri
- İhale konusu işlerde araştırma işlemi
- Bina inşaatlarında araştırma işlemi
- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile Yeminli Mali Müşavirlerce İşyeri kayıtlarının incelenmesi sonucunda Asgari İşçilik Uygulaması konusunda Rapor Düzenlenmesi
- Kurumca hesaplanan fark prim borçlarına idari ve yargı aşamalarında itirazlar
- Asgari işçilik oranları
- Örnekler
Eğitimin Amacı;
510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Mevzuatı ile getirilmiş olan yükümlülükleri yaptırımları ile ilgili olarak işverenleri bilgilendirmek. Yasal gerekliliklerin aksaması nedeniyle işletme ve kurumlara gelebilecek maddi cezaları önlemektir.
Eğitimin İçeriği:
- Fiil türleri
- İdari para cezalarının işlenen fiillere göre miktarları
- İtiraz süreleri,
- Yetkili mahkemeler,
- İdari para cezalarında zamanaşımı
- Tüzel kişilerde İşveren ve vekillerinin prim borçlarından müteselsil ve müşterek sorumlulukları
- Afet nedeniyle prim borçlarının ertelenmesine ilişkin uygulama
- Prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesi
- Prim borçlarında zamanaşımı
Eğitimin Amacı;
5510 Sayılı Yasa, ilgili Yönetmelik ve Tebliğler çerçevesinde Sosyal Güvenlik Mevzuatı uygulayıcılarına Kısa ve Uzun Vadeli Sigorta kolları ile ilgili Uygulamaya yönelik bilgi artarmak.
Eğitimin İçeriği:
- Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin Düzenlenmesi, verilme süresi, belge türleri, e- bildirge başvurusu için gerekli belgeler, (Kurumdan şifre ve kullanıcı kodu alınması )
- Sonradan verilen belgelerin incelemeye tabi tutulmadan işleme konulmasının koşulları
- Prime esas kazançlar, prim kesilmemesi gereken ödemeler, ücret dışı ödemelerin prime tabi tutulması, toplu iş sözleşmesi farkları,
- Ay içinde eksik çalışan sigortalılar ile ilgili uygulama
- Kurumca re’sen hesaplanan prim borçlarına itirazlar,
- Hizmet tespit davalarının uygulanması,
- İş Kanununun 21 inci maddesi uyarınca verilen işe iade davaları üzerine yapılacak işlemler
İş Hukuku Eğitimleri
Eğitimin Amacı;
Şirketlerin; İnsan Kaynakları birimi, personel birimi, muhasebe birimlerinde personel konuları ile ilgilenen uzman ve elemanlarının iş hukuku ve uygulamaları konusunda eksikliklerin tamamlanması ve uygulamalarını yasal gerekliliklere göre yapmalarının sağlanması için gereken bilgilerin aktarılması. amaçlanmaktadır.
Eğitimin Amacı;
4857, 6331 ve 5510 Sayılı Yasalar ve ilgili Yönetmelikler ile Tebliğler çerçevesinde işveren vekili konumunda olan yöneticileri bilgilendirmek.
Eğitimin Amacı;
Mevzuat ve Yargıtay kararları kapsamında İşverenler tarafından personel ile ilgili süreçlerin şirket menfaatleri de gözetilerek doğru ve verimli yönetilmesi, bu sayede olası ihtilaflara yönelik önleyici ve/veya şirket menfaatlerine uygun tedbirlerin alınması, dava sürecine giren ihtilaflar açısından olası riskler minimize edilmiş olarak hazırlıklı olunmasıdır.